گزارش| بی رحمی قاچاقچیان چوب با کت زنی درختان هیرکانی
[ad_1]
گزارش کردن خبرگزاری تسنیم از ساری این روزها ویدئویی در شبکه های اجتماعی دست به دست شد که حکایت از روش جدیدی از تخریب درختان در جنگل های شمال دارد. پوشش خسارت به درختان هیرکان!
قاچاقچیان چوب که از هر وسیله ای برای رسیدن به اهداف خود استفاده می کنند تا این هدیه زیبای خداوند را به تصرف خود درآورند و به نوعی نابود کنند. این بار به باج خواهی روی آوردند.
منابع طبیعی و جنگل های هیرکان که قوانین و برنامه های زیادی برای حفظ آنها تدوین و تصویب کرده اند، اما در طول سال ها و اخیراً با این فیلم همچنان شاهد هستیم که قاچاقچیان با تغییر روش ها در صدد نابودی آنها هستند.
حادثه ای که در منطقه جنگلی کسگر منطقه رویان توسط این قاچاقچیان رخ داد، ترفند جدیدی را برای رسیدن به اهدافشان یعنی قاچاق چوب با کمال وحشیانه نشان می دهد.
قطع کردن یا تراشیدن پوست درختان، ترفند جدید این سودجویان و تخریب کنندگان درختان است که در واقع بلای جان جنگل های چند هزار ساله هیرکانی شمال کشور و ظاهرا قانون در کنار آن شده اند. اعضا و تفاسیر آن دیگر برای خنثی کردن اهداف شوم قاچاقچیان مؤثر نیستند.
جنگل های هیرکانی که هر روز در مازندران با صدای اره برقی و کلنگ مدرن قطع می شوند در خطر هستند اما هنوز به این فکر نرسیده ایم که با قطع هر درخت کم کم از تهی نفس خود غافل شویم. ، زیرا در آینده ای نزدیک قطعا درختی باقی نخواهد ماند تا بتوانیم با چنین درختانی و محیطی پاک از تنفس هوای تازه بهره مند شویم.
پوشش سریع ترین راه برای خشک کردن هر نوع چوب است
محمد عموزاد رئیس اداره تحقیقات مازندران – ساری و کارشناس منابع طبیعی در گفت وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به ترفند جدید قاچاقچیان چوب در جنگل های هیرکانی مازندران اظهار داشت: قطع یا تراشیدن پوست درخت انجام می شود. توسط قاچاقچیان تبر و این تراشیدن برای خشک کردن درخت علامت گذاری شده انجام می شود این افراد به درخت صدمه می زنند. با تبر در همه جا با تراشیدن، و هدف اصلی آنها خشک کردن آن درخت یا درختان است.
این کارشناس منابع طبیعی با بیان اینکه قطع شدن گیاه ریشه و مواد غذایی را از درخت می گیرد، گفت: اگر مواد غذایی و آب به گیاه و برگ های آن نرسد درخت به مرور زمان پژمرده می شود.
عموزاد به تشریح زمان های مختلف پوشش درختان پرداخت و ادامه داد: چوب راش در مدت 5 تا 10 ساعت خشک می شود و بلوط پس از تراشیدن بیشتر از آن، زیرا مقاومت آن نسبت به سایر چوب ها بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه البته قطع درختان در فصول سال متفاوت است و توسکا و توسکا عموما سریعتر خشک می شوند، گفت: با این حال سازگاری هر نوع درخت با قطع متفاوت است، هرچند در هر صورت این کار شامل از بین رفتن درخت می شود. درخت
هر روز شاهد قاچاق چوب در جنگل های غرب مازندران هستیم
مهرداد خزایی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر در گفت وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به انتشار فیلمی از قطع درختان منطقه جنگلی رویان، این حادثه را روشی جدید دانست. قاچاقچیان چوب و بیان کرد: قطع این درختان پس از درگیری با قاچاقچیان چوب صورت گرفته که نوعی انتقام از منابع طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه در یک سال گذشته 70 اره برقی از قاچاقچیان کشف و ضبط شده است افزود: این قاچاقچیان برای رسیدن به اهداف خود هم برای حمل چوب و هم برای انتقام، سیم خاردار و درختان را تخریب می کنند.
قانون حاکم مسئولیتی در قبال جلوگیری از قاچاق چوب ندارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر با تاکید بر اینکه قانون به راحتی با جریمه این قاچاقچیان چوب را رها می کند و حتی ابزار تخریب درختان را به آنها برمی گرداند، گفت: اجرای قانون در این حوزه باعث می شود. کاری کنید که قاچاقچیان دوباره سر کار بیایند و حافظان محیط زیست کاری نتوانند بکنند به دلیل ممانعت از قانون، این امر منجر به افزایش قاچاق چوب در جنگل های هیرکانی می شود. خواهد بود
خزایی با بیان اینکه روزی نیست که در این جنگل ها با قاچاقچیان چوب مواجه نشویم، اظهار داشت: در حال حاضر شاهد رشد نهال بلوط در این جنگل های هیرکان هستیم که مطمئنا بر تعداد درختان این جنگل ها افزوده خواهد شد.
دامپروری عاملی برای نابودی جنگل های هیرکانی مازندران است
وی وجود احشام و مراتع را یکی دیگر از دلایل نابودی جنگل ها و درختان هیرکانی دانست و گفت: با رشد این نهال ها، حضور این دام ها در جنگل منجر به از بین رفتن آنها و به مرور زمان منجر به تخریب آنها می شود. قطع گونه های بومی و قطع درختان هیرکانی.
مدیرکل منابع طبیعی و مدیریت حوزه آبخیز مازندران-نوشهر با بیان اینکه در صورت کنترل و رفع عامل تخریب و مردم، از جنگل به درستی حفظ و نگهداری می شود، افزود: قانون برخورد با قاچاقچیان باید به طور کلی تغییر کند. نمایندگان مجلس باید تلاش کنند این کار را با بازدارندگی بر این اصل انجام دهند تا جلوی افزایش قاچاق چوب و نابودی را بگیرند. جنگل ها
هزای با اشاره به قطع یکباره درختان کاسگرم در منطقه رویان، 6 تنه درخت را بیان کرد: با تلاش همکاران منابع طبیعی رویان در حوزه گیاه درمانی، درمان بر روی این درختان انجام شد.
وی با اعلام اینکه حدود 315 هزار هکتار عرصه جنگلی و 197 هزار هکتار مرتع در غرب مازندران وجود دارد، تصریح کرد: قطعا دستگیری عاملان این اقدام را ادامه خواهیم داد و طبق قانون با آنها برخورد خواهد شد.
انتهای پیام/
[ad_2]