موچی چیست | انواع موچی + طرز تهیه
[ad_1]
موچی یا کیک برنج ژاپنی، خوراکی سنتی کشور ژاپن است که از آن بهعنوان دسر، میانوعده یا یکی از اجزای مهم غذای اصلی استفاده میشود.
موچی، کیک برنج ژاپنی است که ریشه در فرهنگ ژاپن دارد؛ اما امروزه در اغلب نقاط دنیا آن را میشناسند و طرفداران بسیاری دارد. موچی اصل ژاپنی از برنج مخصوص چسبناک تهیه میشود و با سایر موچیهای موجود در بازار که محصول آرد برنج معمولی هستند، از نظر طعم و بافت متفاوت است. برخلاف اینکه موچی در جهان بهطور کلی به یک نوع دسر ژاپنی اطلاق میشود، این خوراکی اصیل در ژاپن تنوع بسیار و عناوین مختلفی دارد.
در این نوشتار با تاریخچه موچی و برخی از انواع آن آشنا خواهید شد و طرز تهیه تعدادی از موچیهای موجود را خواهید شناخت.
آنچه درباره موچی خواهید خواند:
موچی چیست؟
«موچی» (Mochi) یا «او-موچی» (O-Mochi) با تلفظ صحیح «Moe-chee»، نوعی خوراک اصلی سنتی ژاپنی است که معمولا آن را در سال نوی ژاپنی تهیه میکنند؛ اما در تمام طول سال نیز بهعنوان دسر مورد مصرف قرار میگیرد. در واقع، موچی نوعی کیک برنج به حساب میآید که از برنج پخته و کوبیده تهیه میشود.
منبع عکس: Ocean Property؛ نام عکاس: نامشخص
برنج مورد استفاده برای موچی، نوعی برنج دانه کوتاه ژاپنی با عنوان «موچیگومه» (Mochigome) است که گاه آن را با عناوین دیگری چون برنج موچی، برنج مرواریدی، برنج چسبناک یا برنج شیرین نیز میشناسند. این برنج بهدلیل بافت مخصوص، جویدنیتر از برنج معمولی به نظر میرسد. امروزه معمولا برای تهیه موچی، بهجای برنج، سراغ آرد مخصوصی تحت عنوان آرد برنج گلوتینوس (Glutinous Rice) میروند که کار تهیه و پخت موچی را سادهتر میکند؛ اما طعم و بافت برنج تازه را ندارد.
کیک برنج ژاپنی که با عنوان کلی موچی در خارج از ژاپن استفاده میشود، در داخل این کشور نامهای متفاوتی دارد. در واقع، تعریف موچی در ژاپن بسیار کلی است و اگر تنها به «موچی» اشاره کنید، میتواند برای اهالی این کشور، کمی مبهم و گیجکننده باشد. موچی یا او-موچی در ژاپن به موچی ساده سنتی اطلاق میشود که میتواند بهشکل تازه یا خشک باشد و با فیلینگ مخصوص، شیرین یا خوشطعم شود.
لقمههای برنچ چسبناک موچیگومه یا به اصطلاح موشیگوم، بزرگتر از اندازه یک لقمه معمولی، جویدنی و بسیار چسبنده هستند. ازاینرو، خوردن آن کار سادهای نیست و به ويژه برای کودکان و افراد مسن، کمی خطرناک است؛ چراکه، موچی را باید پیش از قورت دادن، بهسختی جوید و بسیاری از افراد، بهدرستی از پس این کار بر نمیآیند.
منبع عکس: philstar؛ نام عکاس: نامشخص
چسبندگی بیش از اندازه و جویدن سخت موچی، آن را به یکی از خوراکیهای خطرناک و کشنده تبدیل کرده است که باعث خفگی میشود و جان چندین نفر را در سال میگیرد؛ به عبارت دیگر، اگر موچی بدون جویدن کامل و سریع بلعیده شود، در گلو گیر خواهد کرد و خطر مرگ را در پی خواهد داشت؛ ازاینرو، بهترین و مطمئنترین راه برای جلوگیری از خطر خفگی با موچی، بریدن آن به قطعات کوچکتر است.
تاریخچه موچی
موچی بهعنوان نوعی کیک برنج، در تاریخ ژاپن ریشه دوانده است و سنت درست کردن و خوردن آن، ارتباط تنگاتنگی با نماد فرهنگی برنج در جامعه ژاپن دارد. این کیک لطیف، الاستیک و خامهای، دسر سنتی جشنها به حساب میآید و با نیت خوششانسی و در مناسبتهای خاص چون سال نو و مراسم عروسی، خورده میشود.
بر اساس مستندات موجود، موچی از دوره «جومون» (Jomon) (فاصله سالهای ۱۴,۰۰۰ تا ۳۰۰ قبل از میلاد) و از زمانی که کشت برنج در ژاپن رواج یافت، بخشی از فرهنگ ژاپنی بود. بر اساس تحقیقات باستانشناسی، تولید خانگی موچی از قرن ششم میلادی، مقارن با دوره «کوفون» (Kofun) افزایش یافت؛ در واقع از زمانی که بخارپزهای سفالی در همه خانوادهها در شرق ژاپن رواج پیدا کرد.
منبع عکس: The English Farm؛ نام عکاس: نامشخص
با این حال، خوراکی که امروزه تحت عنوان موچی شناخته میشود، در دوره «نارا» (Nara) (۷۱۰ تا ۷۸۴ پس از میلاد) مرسوم شد. بر اساس افسانهای ژاپنی در این دوره، مردی ثروتمند از باقیمانده برنج، یک موچی مسطح درست کرد و تیری به آن پرتاب کرد. موچی به پرندهای سفید تبدیل شد و به پرواز درآمد؛ پس از آن، مزرعه برنج مرد متروک و بایر شد. این افسانه نشان میدهد که موچی سفید گرد برای اهالی ژاپن، از نظر تاریخی دارای قدرت معنوی است.
در دوره «هیآن» (Heian) (۷۹۴ تا ۱۱۸۵ میلادی)، موچی بیشتر در میان اشراف رواج داشت و مردم عادی تنها در جشنها و مناسبتهای خاص چون جشن تولد یا ازدواج، از آن استفاده میکردند. اولین گزارشها از سرو موچی در جشنهای سال نو نیز به همین دوره برمیگردد. در دوره «ادو» (Edo) (۱۶۰۳ تا ۱۸۶۸ میلادی) موچی به غذای اصلی ژاپنیها تبدیل شد و با گسترش مصرف، انواع متفاوتی از آن در مناطق مختلف ژاپن پدید آمد.
در شیوه سنتی، برنج پخته چسبناک را با پتکهای چوبی میکوبند تا چسبندهتر شود و حالت کشسانی به خود بگیرد. به این فرایند در زبان ژاپنی موچیتسوکی (Mochitsuki) میگویند و مردم در طول رویدادها و جشنوارههای خاص، آن را انجام میدهند.
منبع عکس: Sugoi Mart؛ نام عکاس: نامشخص
امروزه موچی به انواع و اشکال مختلف تهیه میشود و مورد استفاده قرار میگیرد. بافت منحصربهفرد و طعم شیرین موچی، آن را به میانوعده محبوبی در سراسر جهان تبدیل کرده است. هنگامی که این دسر، برای اولین بار به غرب معرفی شد، نام آن را «کیک برنج ژاپنی» (Japanese Rice Cake) گذاشتند؛ اما به لطف رسانههای اجتماعی و انیمههای ژاپنی، کلمه موچی به زبان انگلیسی و سایر زبانها نیز وارد شد و اکنون، موچی را چون سوشی، در بیشتر کشورهای جهان بهخوبی میشناسند.
انواع موچی
ساخت موچی بهشکل سنتی، فارغ از تهیه یک دسر، یک رویداد فرهنگی در ژاپن به حساب میآید که اعضای یک خانواده یا اهالی یک محل را گرد هم میآورد. این روند، امروزه رواج کمتری دارد؛ اما همچنان در اغلب مناطق روستایی، معابد شهری و فضاهای اجتماعی دیگر بهویژه در روزهای نزدیک به سال نو، به چشم میخورد. دسری که امروزه بهعنوان موچی در سراسر جهان شناخته میشود، تنها به موچی سنتی محدود نیست و انواع مختلفی دارد.
منبع عکس: cookpad؛ نام عکاس: نامشخص
موچی ساده یا کلاسیک
موچی ساده یا کلاسیک، اولین و مهمترین نوع موچی است که پایه سایر انواع موچی به حساب میآید. این نوع موچی از برنچ پخته و کوبیده، بدون هیچ افزودنی تهیه میشود.
آنکو موچی
«آنکو موچی» (Anko Mochi)، نوع دیگر موچیهای ژاپنی، از موچی ساده و گرم به دست میآید. وقتی کیکهای موچی ساده هنوز گرم هستند، ابتدا نشاسته روی کیکها را میگیرند و سپس، خمیر آنکو (لوبیا قرمز شیرین) را در مرکز آن قرار میدهند. در نهایت، خمیر موچی را از کنارهها جمع میکنند و آن را میبندند و بلافاصله سرو میکنند.
کیناکو موچی
«کیناکو موچی» (Kinako Mochi)، از دیگر اعضای خانواده موچیها است که مانند آنکو موچی، از کیکهای گرم موچی آماده میشود. کیناکو به ژاپنی آرد سویا بو داده را گویند که آن را به نسبت دو به یک با شکر مخلوط میکنند و سطح کیک موچی را با آن میپوشانند. برای این منظور، ابتدا کیک موچی را در آب داغ و سپس، بلافاصله در مخلوط کیناکو فرو میبرند تا سطح موچی بهخوبی پوشش داده شود.
موچی ماچا
«موچی ماچا» (Matcha) نوع دیگر کیک برنج ژاپنی است که آن را با نوعی چای سبز به همین نام، رنگین و طعمدار میکنند. رنگ سبز روشن ماچا، ظاهر بسیار زیبایی به موچی میدهد و کاربرد بسیاری بهعنوان رنگ دهنده و طعمدهنده طبیعی دارد.
دایفوکو موچی
«دایفوکو موچی» (Daifuku) نوعی موچی بزرگ، گرد و نرم است که میتوان داخل آن را با خمیر لوبیا قرمز شیرین یا توتفرنگی پر کرد.
بوتا موچی یا اوهاگی
«بوتا موچی» (Bota Mochi) یا «اوهاگی» (Ohagi)، نوعی موچی را گویند که برخلاف سایر کیکهای برنج ژاپن گلوله موچی در داخل قرار میگیرد و بهجای فیلینگ، تاپینگی مثل لوبیای شیرینشده سطح آن را میپوشاند. این نوع موچی، دوبار در سال و در تعطیلات اعتدال بهاری و پاییزی بهترتیب با نامهای «بوتا موچی» و «اوهاگی» خورده میشود.
منبع عکس: sakura؛ نام عکاس: نامشخص
ایزوبه ماکی یا ایزوبه یاکی
«ایزوبه ماکی» (Isobe Maki) یا «ایزوبه یاکی» (Isobe Yaki)، تکههای موچی کبابشده را گویند. این نوع خاص از موچی، در ورقی از جلبک دریایی پیچیده و با سس سویا پوشانده میشود تا یک میانوعده ساده و خوشمزه پدید آورد.
کوسا موچی
«کوسا موچی» (Kusa Mochi)، موچی تهیهشده از نوعی علف است که با رنگ طبیعی سبز و عطری مشابه بوی علف، مخصوص روزهای بهاری ژاپنیها معرفی میشود. طعم کوسا نیز با خمیر لوبیای شیرینشده تکمیل خواهد شد.
یاتسوهاشی
«یاتسوهاشی» (Yatsuhashi) نوعی موچی مثلثی شکل و سوغات شهر کیوتو (Kyoto) ژاپن است که آن را با دارچین طعمدار میکنند.
ساکورا موچی
«ساکورا موچی» (Sakura Mochi)، موچی صورتی رنگ بسیار شیرینی است که در فصل بهار و هنگام شکوفایی شکوفههای گیلاس به فروش میرسد. این نوع موچی خوشرنگ و لعاب، حاوی خمیر لوبیا قرمز است و معمولا در یک برگ ساکورای نمکی پیچیده میشود که با شیرینی آن مغایرت دارد.
موچی بستنی
«موچی بستنی» نیز چون موچی سنتی اصل، نوعی کیک توپی حاوی فیلینگ است که بهجای خمیر لوبیا، از فیلینگ بستنی در آن استفاده میکنند. این نوع موچی بهواسطه حضور بستنی، نوعی دسر تابستانی جذاب به حساب میآید که طرفداران بسیاری دارد.
منبع عکسها: Popotes & Cocottes ،RBK ،byFood ،Slurrp ،MyMochi ،gurunavi ،TokyoTreat ،Full of Plants ،Will Fly for Food ،tsunagu Japan ،SugarYums؛ نام عکاسها: نامشخص
طرز تهیه موچی
طرز تهیه موچی ژاپنی اصل
شیوه سنتی تهیه موچی ژاپنی اصل
موچی اصل ژاپنی از کوبیدن برنجی موسوم به موچیگومه به دست میآید. فرایند کوبیدن موچی که تحت عنوان موچیتسوکی شناخته میشود، در سه مرحله انجام میگیرد. ابتدا برنج چسبناک موچیگومه را یک شب خیس و سپس بخارپز میکنند.
برنج پخته و لهشده را در هاون سنتی بزرگی میریزند و با پتکهای چوبی مخصوصی به نام کاین (Kine) میکوبند. معمولا دو نفر با ریتم ثابتی این کار را انجام میدهند؛ نفر اول برنج را میکوبد و نفر دوم، آن را میچرخاند و با افزودن آب، رطوبت لازم را ایجاد میکند. برنج را تا حدی میکوبند که چسبناک و کشدار و شفاف شود و پس از شیرین کردن و قرار دادن فیلینگ، معمولا بهشکل گوی، آن را شکل میدهند.
منبع عکس: allrecipes؛ نام عکاس: نامشخص
فیلینگ مورد استفاده در موچی سنتی، خمیر آنکو (لوبیا قرمز شیرین) و ترجیحا منجمد است؛ این خمیر را از ترکیب دانههای آزوکی پختهشده (Azuki؛ دانههایی شبیه لوبیا قرمز) و شکر به دست میآورند. فیلینگ را در میان خمیر گرم قرار میدهند و گلوله میکنند.
موچی ژاپنی سنتی میتواند هم بهعنوان دسر شیرین و هم بدون افزودن طعم شیرینی، داخل سوپ و بهعنوان غذا سرو شود. در واقع برای ژاپنیها، موچی نیز چون برنج بخارپز، شکل دیگری از برنج به حساب میآید که گاه تحت عنوان برنج شیرین (Sweet Rice) و گاه با نام برنج چسبناک (Glutinous Rice) از آن یاد میکنند.
شیوه مدرن تهیه موچی ژاپنی اصل
امروزه و در روش خانگی، برنج چسبناک را داخل پلوپز یا روی اجاق گاز میپزند و دم میگذارند؛ سپس داخل مخلوطکن میریزند و با افزودن تدریجی مقداری آب گرم یا شیر و هم زدن مداوم، به خمیر چسبناک و کشداری میرسند. خمیر آماده را به سینی حاوی نشاسته ذرت یا سیبزمینی منتقل میکنند و سطح آن را نیز با یک لایه نازک از نشاسته میپوشانند.
خمیر را در میان نشاسته آنقدر میکشند و جمع میکنند (ورز میدهند) تا به غلظت لازم برسد؛ سپس داخل حفره میان انگشتان شست و اشاره، خمیر را فشرده میکنند و با چرخش و فشار کم انگشتان، به بالا میکشند تا گلوله موچی تشکیل و جدا شود. گلوله خمیری را در میان دو دست میچرخانند تا چسبندگی آن کامل از بین برود.
موچی آماده را یا داخل سوپ مخصوص سال نوی ژاپنی یا سوپ لوبیا قرمز میریزند یا با فیلینگ شیرین دلخواه چون خامه شیرینشده، شکلات، کارامل و… پر میکنند.
منبع عکسها:Brit + Co ،byFood ،Foodaciously ،U-Taste ،Just One Cookbook ،saratov.myhistorypark.ru ،MyLittleAdventure ،London Cheapo؛ نام عکاسها: نامشخص
طرز تهیه موچی ساده
در شیوه مدرن و امروزی آرد برنج چسبناک و مخصوصی تحت عنوان آرد برنج گلوتینوس (Glutinous Rice) که در مواقعی، موچیکو (Mochiko) نیز نامیده میشود، جایگزین دانه برنج شده و دستگاه مخلوطکن، جای هاون سنتی را گرفته است. دستگاهی نیز برای گرد کردن موچی ساختهاند؛ در غیر این صورت، باید مدام سطح کار و دستها را به نشاسته ذرت آغشته کرد تا مواد به دست نچسبد.
مواد لازم موچی ساده (پایه اولیه سایر انواع موچی):
- آرد گلوتینوس (آرد موچی): ۱۰۰ گرم
- نشاسته ذرت: ۳۰ گرم
- پودر قند: ۴۰ گرم
- شیر: ۱۸۰ گرم
- کره: ۲۰ گرم
طرز تهیه موچی ساده:
ابتدا مواد خشک (آرد گلوتینوس، نشاسته ذرت و پودر قند) را مخلوط و الک میکنند تا کاملا یکدست و بدون ناخالصی شود. شیر یا آب را بهتدریج و آرام به مواد میافزایند و با استفاده از همزن، مدام هم میزنند تا خمیری صاف و کشدار به دست آید.
مخلوط حاصل را داخل مایکروفر (بهمدت سه تا چهار دقیقه) یا روی اجاق گاز و بخار آب (روش بنماری؛ حدود ۲۰ دقیقه) قرار میدهند تا خمیر موچی شکل گیرد و کمی براق و کشسان شود. سپس، کره را به خمیر اضافه میکنند و با کمک نشاسته ذرت، ورز میدهند تا چسبندگی آن کمی از بین برود و قابل شکل دادن شود؛ اما همچنان باید کشدار و شفاف باشد.
خمیر موچی را به قسمتهای مساوی تقسیم میکنند و در دست شکل میدهند. در نهایت، گلولههای موچی را با فیلینگ دلخواه اعم از خامه، میوه، شکلات، بستنی و… پر میکنند و خمیر را بهطور کامل میپیچند تا گرد شود. حدود دو ساعت داخل یخچال میگذارند تا کاملا خودش را بگیرد و آماده سرو شود. این نوع موچی بهمدت سه روز در جای خنک (داخل ظرف دربسته) و دو هفته در فریزر، قابل نگهداری است.
طرز تهیه موچی شکلاتی
موچی شکلاتی از محبوبترین انواع کیک برنجی ژاپنی به شمار میرود که مواد آن مشابه موچی ساده است؛ اما مقداری پودر کاکائو نیز به خمیر میافزایند.
منبع عکس: Full of Plants؛ عکاس: نامشخص
مواد لازم خمیر موچی شکلاتی:
- آرد برنج گلوتینوس: ۱۵۰ گرم
- شکر دانهریز: ۴۸ گرم
- نشاسته ذرت: ۱۵ گرم
- پودر کاکائو: ۱۵ گرم
- شیر کامل: ۲۴۰ میلیلیتر
- روغن نباتی یا کره: ۳۰ گرم
مواد لازم گاناش شکلاتی:
- شکلات نیمه شیرین: ۲۲۵ گرم
- خامه پر چرب: ۱۲۰ میلیلیتر
- کره بدون نمک: ۳۰ گرم
طرز تهیه موچی شکلاتی:
ابتدا گاناش شکلاتی را آماده میکنند و کنار میگذارند؛ بدین صورت که ترکیب خامه، کره و شکلات را روی حرارت غیرمستقیم (بن ماری) یا در مایکروویو قرار میدهند تا شکلات ذوب و مواد، یکدست شود. روی گاناش را میپوشانند و یک تا دو ساعت در یخچال میگذارند تا خنک و قابل شکل دادن شود. از گاناش خنک، گلولههایی در دست آماده میکنند و بهمدت نیم ساعت در یخچال میگذارند تا کاملا سفت شود.
در فاصله سرد شدن فیلینگ، آرد برنج مخصوص و چسبناک، نشاسته ذرت، شکر و پودر کاکائو را با هم مخلوط میکنند و پس از افزودن شیر، روی حرارت غیرمستقیم (یا داخل مایکروویو) میگذارند تا کاملا پخته و از نظر ظاهری، نیمهشفاف شود.
خمیر را با افزودن تدریجی روغن یا کره ورز میدهند تا یکدست و کشدار شود. خمیر باید در حدی خنک باشد که بتوان در دست به آن شکل داد؛ چراکه خمیر کاملا سرد، سریع سفت میشود.
تکههای مساوی از خمیر برمیدارند و پس از شکل دادن در دست، در سینی میچینند. یک توپ گاناش شکلاتی را در میان خمیر گذاشته و با بالا آوردن کنارههای کیک موچی، روی گاناش را میپوشانند. در نهایت گلوله آماده را در پودر کاکائو میغلطانند و سرو میکنند.
طرز تهیه موچی لوتوس
برای تهیه موچی لوتوس (Biscoff Mochi)، کافی است که به میزان ۱۰ تا ۱۵ گرم از آرد دستور پایه کم و بهجای آن، یک تا دو عدد بیسکویت لوتوس را آسیاب و به سایر مواد اضافه کرد.
منبع عکس: zhangcatherine.com؛ نام عکاس: Catherine
برای فیلینگ موچی لوتوس از کره لوتوس استفاده میکنند و سطح موچی را با ترکیب پودر بیسکویت و نشاسته ذرت پوشش میدهند. این نوع موچی بهویژه برای علاقهمندان به طعم بیسکویت لوتوس، بسیار دلچسب و لذیذ است.
طرز تهیه موچی ایرانی
برای تهیه موچی اصل توصیه میشود که تنها از برنج یا آرد برنج چسبناک ژاپنی استفاده کنید تا به کشسانی لازم برسید؛ اما در رسپیهای ایرانی و در صورت عدم دسترسی به این آرد مخصوص، آرد برنج معمولی را جایگزین میکنند.
منبع عکس: صفحه اینستاگرام mochi_sahar؛ عکاس: نامشخص
مواد لازم موچی ایرانی:
- آرد برنج: ۱۰۰ گرم
- پودر قند: ۵۰ گرم
- آب: ۱۸۵ میلیلیتر
- نشاسته ذرت (برای غلتاندن دسر): به میزان لازم
- رنگ خوراکی دلخواه: چند قطره
طرز تهیه موچی ایرانی:
ابتدا آرد برنج را چند بار الک میکنند تا ناخالصیهای آن گرفته شود. پودر قند، آب و رنگ خوراکی دلخواه را به آن اضافه میکنند؛ با دست ورز میدهند تا به خمیری منسجم و یکدست برسند. روی خمیر را با سلفون میپوشانند؛ چند سوراخ روی سلفون ایجاد میکنند و بهمدت یک دقیقه داخل مایکروویو میگذارند. ظرف را خارج میکنند، مواد را هم میزنند و دوباره با پوشش نایلونی داخل مایکروویو قرار میدهند. این کار سه مرتبه انجام میگیرد تا خمیر کاملا پخته شود. عمل پخت موچی را میتوان روی بخار آب نیز انجام داد.
خمیر پخته را روی سطح پوشیدهشده از نشاسته ذرت میگذارند و ورز میدهند؛ سپس گلولههایی بهاندازه یک گردو از خمیر برمیدارند و با قرار دادن فیلینگ دلخواه (شکلات، پنیر خامهای، میوه، مربا و…)، خمیر را در دست گلوله میکنند.
طرز تهیه موچی با رنگهای طبیعی خوراکی
برای تهیه موچی سالم با رنگهای طبیعی خوراکی میتوان از رنگدهندههای طبیعی چون «چای ماچا» (نوعی چای سبز)، «چغندر قرمز» و «سیبزمینی شیرین» استفاده کرد. برای این منظور، معمولا پودر چای سبز را به برنج یا آرد برنج میافزایند تا در نهایت موچی سبز رنگ داشته باشند. همچنین، میتوان چای را دم کرد و محلول سبز رنگ به دست آمده را به خمیر افزود.
منبع عکس: Love and Olive Oil؛ نام عکاس: نامشخص
برای موچی قرمز رنگ، در دستور اولیه موچی آب چغندر را جایگزین آب میکنند و برای موچی بنفش، به سراغ آب سیبزمینی شیرین میروند تا در نهایت خمیری به رنگهای قرمز یا بنفش به دست آید. در نوع ایرانی این شیرینی نیز میتوان از زعفران برای رنگ زرد یا نارنجی، در موچی استفاده کرد.
خرید موچی
قیمت موچی
موچی معمولا بهصورت بستههای دو تا چند عددی به فروش میرسد و قیمت آن با توجه به سایز، کیفیت کیک و تنوع فیلینگ متفاوت خواهد بود. قیمت بستههای چهار تا ۶ عددی موچی متوسط (در بهار ۱۴۰۳) از ۲۰۰,۰۰۰ تا ۳۰۰,۰۰۰ تومان شروع میشود. برای مثال، ۶ عدد موچی ساده و سایز بزرگ با وزن تقریبی هر یک ۱۰۰ تا ۱۲۰ گرم، (در بهار ۱۴۰۳) با قیمت حدودی ۳۵۰,۰۰۰ تومان و ۶ عدد موچی ساده با وزن تقریبی هرکدام ۶۰ تا ۷۰ گرم (در بهار ۱۴۰۳) به قیمت ۲۲۰,۰۰۰ تومان به فروش میرسد.
منبع عکس: HD Cuisines؛ نام عکاس: نامشخص
قیمت موچی با توجه به فیلینگهای مختلفی که به دلخواه مشتری داخل کیک قرار میگیرد، کمی تغییر میکند. این فیلینگها شامل وانیل، کارامل، شاتوت، قهوه، موز نوتلا، شکلات، مارشمالو، بیسکویت و… میشود.
برخی از فروشگاهها نیز با توجه به موارد ذکرشده و همچنین طراحی ویژه خود که روی کیک آماده انجام میگیرد، هر عدد موچی را (در بهار ۱۴۰۳) با قیمت تقریبی ۸۰,۰۰۰ تومان به فروش میرسانند.
شیرینی موچی در تهران
برای خرید شیرینی موچی در تهران یا سایر نقاط کشور، فروشگاههای تخصصی آنلاین، بهترین گزینه به نظر میرسند. سایتهای موچی لند، موچی شاپ، کیمچی بانو، موچی هوم و کافه پاپ کیک از جمله فروشگاههای آنلاینی هستند که برای خرید موچی، میتوان به آنها مراجعه کرد. علاوه بر خرید آنلاین، میتوان بهصورت حضوری نیز از برخی از این فروشگاهها موچی تازه تهیه کرد.
برخی از کافه قنادیها نیز به شیوه خود اقدام به تهیه و فروش موچی میکنند. در برخی از هایپراستارها نیز موچی اصل ژاپنی به فروش میرسد. با این حال، بهدلیل محبوبیت بالای این شیرینی ژاپنی در ایران، امروزه در اغلب کافهها و قنادیهای سطح تهران، نمونههایی از آن یافت میشود.
منبع عکسها: LIVE JAPAN Perfect Guide؛ RBK، Amino Apps، elespectador، Anko Food Machine، Sakuraco، Magnolia، Food & Wine، Sakuraco، osselect، Slurrp؛ نام عکاس: نامشخص
شما چه تجربهای از پختن یا خوردن موچی دارید؟ آیا تابهحال، این خوراکی سنتی را در کشور ژاپن امتحان کردهاید؟ به نظر شما، چه تفاوتی میان موچی اصل ژاپنی با سایر موچیهای موجود در بازار وجود دارد؟ لطفا نظر و تجربه خود را با کجارو و کاربران آن به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: armefood؛ عکاس: نامشخص
پرسشهای متداول
موچی چیست؟
موچی نوعی خوراک اصلی سنتی ژاپنی و کیک برنج است که معمولا آن را در سال نوی ژاپنی تهیه میکنند؛ اما در تمام طول سال نیز بهعنوان دسر مورد مصرف قرار میگیرد. موچی از برنج پخته و کوبیده تهیه و با انواع فیلینگ شیرین یا طعمدار، پر و سرو میشود.
برای خرید شیرینی موچی در تهران کجا برویم؟
برای خرید موچی میتوان به فروشگاههای آنلاین چون موچی لند و موچی شاپ، فروشندههای خانگی یا کافه قنادیهای ویژه مراجعه کرد. در برخی از هایپراستارها نیز موچی اصل ژاپنی به فروش میرسد
[ad_2]