ساخت نخستین کارخانه تمام ایرانی کنستانتره مس؛ به زودی
[ad_1]
ایسنا/ کرمان مدیرعامل شرکت ملی صنعت مس گفت: با هماهنگی معاونت علمی و فناوری، ساخت اولین کارخانه تولید کنسانتره مس تماما ایرانی با سرمایه گذاری هفت میلیون تن خاک و 300 میلیون یورو ارز احداث شد. پس انداز به زودی شروع می شود
حسین مدرس حیابانی 10 خردادماه در مراسم افتتاحیه کارخانه شناورسازی سرباره مجتمع مس سرچشمه رفسنجان با حضور وزیر صمت گفت: این پروژه اولین کارخانه تولید کنسانتره سرباره در کشور است که نمونه بارز نوآوری و بهره وری
وی افزود: این کارخانه با ظرفیت 70 هزار تن کنسانتره مس با سرمایه گذاری 70 میلیون دلار افتتاح شد. همچنین 300 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در آن مشغول به کار خواهند بود. البته با افتتاح این کارخانه 350 هزار تن کنسانتره به تولید کشور اضافه می شود.
مدرس حبانی با اشاره به اینکه میانگین محتوای یک معدن مس 0.6 درصد و استاندارد ضایعات و سرباره 1.6 است، گفت: مانند این کارخانه، کارخانه سرباره دیگری با ظرفیت 40 هزار تن در خاتون آباد درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
وی افزود: شرکت ملی مس برای تولید کاتد مس برنامه بلندمدت دارد و تصمیم داریم در برنامه هفتم یک میلیون تن کنسانتره مس تولید کنیم که به 700 تا 900 میلیون تن عملیات خاکی، 220 میلیون متر مکعب مس نیاز دارد. آب و 1220 مگاوات برق در مورد این موضوع یک امر جزمی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنعت مس ایران همچنین گفت: در فاز اول از 300 هزار تن تا 600 هزار تن پروژه های روباز داریم یعنی 5.6 میلیارد دلار از انواع پروژه ها داریم و با یک قدم دیگر به آن خواهیم رسید. یک میلیون تن کاتد
مدرس حبانی با بیان اینکه تا چند ماه آینده کارخانه سیم مسی 130 هزار تنی و نیروگاه خورشیدی 30 مگاواتی هاتون آباد به بهره برداری می رسد، افزود: با هماهنگی معاونت علمی و فناوری دانشگاه، نخستین بار کارخانه تمام ایرانی تولید 7 میلیون تن کنسانتره مس جاسازی شده با 300 میلیون یورو صرفه جویی ارزی به زودی آغاز به کار می کند.
وی با بیان اینکه مانع تولید یک میلیون تن کاتد معدن و اکتشاف است، تصریح کرد: بر اساس اکتشافات و ذخایر بیش از 20 میلیارد و 400 میلیون تن ذخایر مس در کشور داریم. بر این اساس ما خودکفایی از جمله تامین برق از انرژی خورشیدی داریم. از 270 مگاوات برق مصرفی تمامی مجتمع های مس، 70 مگاوات در صنعت مس، 200 مگاوات برق شبکه فشار قوی و 490 مگاوات توسط نیروگاه ها تولید می شود.
مدیرعامل شرکت ملی صنعت مس ایران افزود: پروژه هایی به ارزش 15 میلیارد دلار در صنعت مس کشور تعریف شده و در حال اجراست.
وی افزود: اگرچه دو طرح مهم شامل تقسیم سود ملی به سهامداران و تولید یک میلیون تن کنسانتره مس در طرح شرکت مس است، اما دولت باید برای تحقق این دو هدف متعالی اقدامات لازم را انجام دهد.
تولید سرباره مس یک فعالیت دانش بنیان است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز پروژه احداث کارخانه شناورسازی سرباره را اقدامی دانش بنیان دانست.
مهدی حسینی نژاد بیان کرد: یکی از طرح های دانش بنیان که از باطله هایی که باعث آلودگی معادن شده است سرباره است که مقدار مواد معدنی وارد شده به باطله مجددا استخراج و به چرخه تولید باز می گردد.
وی افزود: این اقدام یکی از اقدامات دانش بنیان است که مصوب می کنیم در تمامی معادن استان کرمان و کشور انجام شود.
انتهای پیام
[ad_2]