ترفندهای کاربردی برای افزایش ماندگاری میوه و سبزیجات
[ad_1]
همه ما می دانیم که محصولات تازه برای ما مفید هستند، اما میوه ها، سبزیجات و سبزی ها اگر زود مصرف نشوند پژمرده و فاسد می شوند. نگهداری مواد غذایی برای هر محصول متفاوت است و نگهداری مناسب می تواند به تازه تر ماندن آنها کمک کند.
فساد مواد گیاهی به این دلیل است که آنها حتی پس از جمع آوری از گیاهان زنده به فرآیندهای بیولوژیکی خود ادامه می دهند. این فرآیندها شامل تنفس است. تنفس تولید انرژی از کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیهای ذخیره شده و آزاد شدن دیاکسید کربن و بخار آب است. حتما سیب زمینی جوانه زده را در خانه دیده اید.
علاوه بر این، محصولات تازه به راحتی توسط انواع میکروب ها، از جمله گونه های بی ضرر و مضر که به عنوان پاتوژن شناخته می شوند، فاسد می شوند.
تازگی و کیفیت از مزرعه شروع می شود
کشاورزان همیشه در شرایط بهینه برداشت می کنند. عوامل قبل و بعد از برداشت بر تازگی و کیفیت آنها تأثیر می گذارد.
عوامل قبل از برداشت مانند شرایط آب و هوایی، نوع خاک و در دسترس بودن آب از عوامل کشاورزی هستند. عوامل پس از برداشت عبارتند از: شستشو و نظافت پس از برداشت، حمل و نقل و توزیع، فرآوری و بسته بندی و ذخیره سازی.
میکروب ها از زخم ها وارد میوه می شوند.
کاربر نمی تواند بر عوامل قبل و بعد از برداشت تأثیر بگذارد. اما پس از خرید محصولات، می توانید کارهایی انجام دهید که بر کیفیت آنها تأثیر می گذارد.
یکی از عوامل مهمی که باید مراقب آن بود محصولات آسیب دیده، کبود یا آسیب دیده است. این موارد در مراحل پس از برداشت اتفاق می افتد و پوسیدگی سبزیجات و میوه ها را تسریع می کند.
از دست دادن رطوبت از طریق پوست آسیب دیده، روند زوال و از بین رفتن مواد مغذی را تسریع می کند. این آسیب امکان ورود آسان میکروب های فساد را فراهم می کند.
شستن یا نشستن؟
ما نیازی به شستشوی تمام محصولات قبل از نگهداری نداریم. بسیاری از محصولات غذایی قبل از رسیدن به دست مشتری به صورت صنعتی شسته می شوند. در واقع، اگر محصولات را بشویید و نتوانید به طور کامل آنها را خشک کنید، رطوبت اضافی می تواند روند پوسیدگی در یخچال را تسریع کند.
اما نباید فراموش کنیم که شستن محصولات درست قبل از استفاده برای از بین بردن کثیفی و حشرات بیماری زا مهم است.
برخلاف محتوای رسانه های اجتماعی، استفاده از سرکه در آب لباسشویی بی فایده است. مطالعات نشان می دهد که سرکه تاثیری در کاهش بار میکروبی محصولات تازه ندارد.
اگرچه شواهدی وجود دارد که نشان می دهد جوش شیرین می تواند بقایای آفت کش ها را از سطح برخی محصولات پاک کند، اما برای استفاده خانگی توصیه نمی شود. فقط از آب لوله کشی معمولی استفاده کنید.
ذخیره سازی
نکته اصلی برای مدیریت رطوبت و جلوگیری از فساد و پوسیدگی، نوع بسته بندی و محل نگهداری مناسب است. سه گزینه اصلی ذخیره سازی روی پیشخوان، در یخچال یا در یک “مکان خنک، خشک و تاریک” مانند گنجه قرار دارند.
موز، پیاز، سیر، سیب زمینی، سیب زمینی شیرین و کدو تنبل کامل بهتر است در انباری تاریک یا کمد نگهداری شوند. سیب زمینی و پیاز را با هم نگهداری نکنید. زیرا پیاز گازی به نام اتیلن تولید می کند که فساد سیب زمینی را تسریع می کند و از طرفی رطوبت زیاد در سیب زمینی نیز باعث فساد پیاز می شود.
میوههایی مانند سیب، گلابی، آووکادو و موز را در کنار هم نگهداری نکنید، زیرا در حین رسیدن گاز اتیلن منتشر میکنند و باعث میشوند میوههای نزدیک زودتر رسیده و احتمالاً فاسد شوند، مگر اینکه بخواهید میوهتان سریعتر برسد.
نگهداری پیاز و سیب زمینی با هم باعث می شود هر دو زودتر خراب شوند.
بهترین مکان برای نگهداری سبزیجات برگدار، هویج، خیار، گل کلم و کلم بروکلی در کشوی کم رطوبت یخچال است. آنها را می توان در کیسه های پلاستیکی سوراخ دار قرار داد تا رطوبت را بدون از بین بردن جریان هوا حفظ کند. قرار دادن آنها در کیسه های محکم بسته شده می تواند با به دام انداختن دی اکسید کربن که منجر به پوسیدگی و بوی نامطبوع می شود، فرآیند رسیدن را کاهش دهد.
برخی از میوه ها مانند سیب و مرکبات را بهتر است در یخچال (کشوی کم رطوبت) نگهداری کنید، اما می توان آن را برای مدت کوتاهی در دمای اتاق نگهداری کرد. نگهداری هندوانه در یخچال بیش از سه روز باعث از بین رفتن رنگ و طعم قرمز تیره آن می شود.
بیشتر گیاهان و برخی سبزیجات برگدار مانند کرفس، پیازچه و مارچوبه را می توان همراه با ساقه آنها در آب نگه داشت تا تازه بماند. نگهداری آنها در مکانی با تهویه مناسب و دور از تابش مستقیم نور خورشید باعث میشود که بیش از حد گرم و پژمرده نشوند.
نکاتی برای نگهداری بهتر میوه ها و سبزیجات
زیاد خرید نکنید در صورت امکان، در مقادیر کم خرید کنید تا نگران تازه نگه داشتن محصول نباشید. اگر قصد دارید آنها را بیش از یک روز نگهداری کنید، هرگز محصولات کبود، زخم یا آسیب دیده را خریداری نکنید.
سبزیجات را برای نگهداری آماده کنید. میوه ها را می توان پوره کرد. موزهای بسیار رسیده را می توان پوره کرد و تا 12 روز در دمای منفی 4 درجه سانتیگراد نگهداری کرد. بسیاری از سبزیجات را می توان منجمد، نیمه پخته، تخمیر شده و کنسرو کرد.
بسته بندی وکیوم یک روش بسته بندی است که هوا را به طور کامل از بسته بندی خارج می کند. سبزیجات و انواع توت ها با بسته بندی وکیوم مدت بیشتری تازه می مانند. حبوبات بسته بندی شده وکیوم می توانند تا 16 ماه در یخچال ماندگاری داشته باشند، اما در شرایط عادی چهار هفته در یخچال ماندگاری دارند.
یخچال خود را به گونه ای مرتب کنید که بتوانید به راحتی محصول را ببینید و قبل از کهنه شدن از آن استفاده کنید.
ترفندهای مختلف ذخیره سازی را امتحان کنید. نکات و ترفندهای زیادی در رسانه های اجتماعی وجود دارد که روش های مختلفی را برای نگهداری مواد غذایی به اشتراک می گذارند. نکات مورد علاقه خود را دنبال کنید و ببینید کدام روش برای شما کار می کند.
محصولات مورد نظر خود را رشد دهید. همه نمی توانند باغچه ای کوچک برای پرورش سبزیجات تازه خود داشته باشند. اما برخی از گیاهان مانند رزماری، نعناع، ریحان، پونه کوهی را می توان در گلدان کاشت و تازه مصرف کرد.
تازگی محصول از مزرعه شروع می شود، اما به عنوان یک مصرف کننده با رعایت یک سری نکات می توانید سعی کنید کیفیت میوه ها، سبزیجات و گیاهان را حفظ کرده و ضایعات مواد غذایی را کاهش دهید.
[ad_2]